Energie aanbiedingen van Eneco

 

eneco energie aanbiedingEneco is een energiebedrijf dat al sinds de tweede helft van de negentiende eeuw bestaat. In de negentiende eeuw waren gemeentelijke nutsbedrijven in opkomst. Pas in 1995 gingen verschillende nutsbedrijven samen verder onder de noemer ‘Eneco’. Inmiddels hebben 53 gemeenten aandelen in het energiebedrijf.

Nummer Leverancier Aanbieding Ervaring Bezoek
1 eneco energie aanbieding €200 cashback Bekijk → Aanbieding info →
2 eneco energie aanbieding Gratis Toon & Philips Hue Bekijk → Aanbieding info →

De belangrijkste taken van Eneco zijn de levering en productie van gas en elektriciteit. Daarmee is het bedrijf een van de grootste leveranciers van energie in Nederland. De wereld staat niet stil en tijden veranderen. De aarde warmt behoorlijk op, en dus heeft Eneco ervoor gekozen meer tijd en geld te steken in hernieuwbare energie. Duurzame energie staat al jaren centraal bij Eneco.

Duurzame energie

Een van de belangrijkste pijlers van Eneco is het betaalbaar aanbieden van duurzame energie. Eneco noemt dat ‘ga voor groen’. Groene energie is tegenwoordig nauwelijks nog duurder dan grijze stroom. Daarom kiezen consumenten met een ‘gerust hart’ voor duurzame energie. Dat is goed voor het milieu en voor de energierekening.

Eneco biedt consumenten de mogelijkheid te kiezen voor energie uit windenergie of uit zonne-energie. Zowel de wind als de zon zijn duurzame bronnen die nooit uitgeput kunnen raken. Daarom is er sprake van duurzame energie en wordt het milieu niet belast.

Groene stroom van Eneco

Wie kiest voor groene stroom van Eneco, is altijd zeker van 100% groene stroom. De stroom wordt opgewekt uit de wind en de zon. Het zijn twee duurzame bronnen. Helaas is Nederland niet altijd het zonnigste land, waardoor er ook groene stroom uit andere landen wordt geïmporteerd. Dat noemt Eneco ‘EuropeseWind’. Dat is windenergie, volledig opgewekt uit windparken in heel Europa. Het is ook mogelijk bewust te kiezen voor stroom van eigen bodem. Kies dan voor HollandseWind of Eneco’s HollandseZon.

Aan de hand van het stroometiket is te achterhalen uit welke energiebronnen en welk land de energie verkregen is. Het stroometiket wordt gecontroleerd door de Nederlandse overheid. Zo weet de consument altijd zeker dat de energie niet toch gewonnen is aan de hand van fossiele brandstoffen.

Betaalbaar gas voor iedereen van Eneco

Door gas in te kopen in zowel binnen- als buitenland, heeft Eneco genoeg gas voor alle afnemers in Nederland. Als de gasprijs laag is, slaat Eneco het gas op. Zo is er altijd sprake van betaalbaar gasgebruik.

Gas is niet de meest groene keuze. Toch probeert Eneco haar steentje bij te dragen. Dat doet Eneco aan de hand van GecompenseerdGas. Een deel van het maandelijks te betalen bedrag wordt weer geïnvesteerd in duurzame energieprojecten. Zo kunnen consumenten hun gasverbruik weer compenseren. Het geld wordt geïnvesteerd in verschillende energieprojecten onder het Gold Standard-keurmerk. Dat keurmerk is opgericht door het Wereld Natuur Fonds en zorgt voor ontwikkeling van schone energie in ontwikkelingslanden.

Aanbiedingen van Eneco

Eneco heeft het hele jaar door verschillende energie aanbiedingen. Zo kan men bij een energiecontract met een looptijd van vier jaar tijdelijk gratis een Toon thermostaat ter waarde van 200 euro en een gratis Philips Hue-verlichtingspakket ter waarde van 159 euro vervangen. De Toon thermostaat wordt gratis geïnstalleerd, ter waarde van 75 euro.

Bij 1 jaar stroom en gas van Eneco kunnen consumenten tot wel 200 euro korting krijgen op een energiecontract. Houd dus regelmatig de aanbiedingen van deze energieleverancier in de gaten.

Overstappen naar Eneco

Overstappen naar Eneco kan lonenloont! Door over te stappen naar een andere energieleverancier kan er jaarlijks behoorlijk bespaard worden op de energierekening. Eneco biedt betaalbaar gas en energie voor iedereen, tegen een lage prijs. Dat komt door de vele acties, aanbiedingen en welkomstkortingen die het energiebedrijf te bieden heeft.

Overstappen naar Eneco gaat heel eenvoudig. Sluit een nieuw energiecontract met Eneco af, en het bedrijf zegt zelf het contract met de huidige energieaanbieder op. Op die manier hoeft de consument zelf niets te doen. Dit is de overstapservice. Uiteraard komt men tijdens het overstappen nooit zonder stroom of gas te zitten; de levering blijft moeiteloos doorgaan. Men merkt dus niets van het overstappen, behalve dat de facturering door een andere aanbieder gedaan wordt.