Energiekosten van vissen en een aquarium

Energiekosten van een aquariumIn vrijwel elk huishouden komen huisdieren voor. Dat is niet voor niets want er is niets zo gezellig als een dier wat gezelschap houdt wanneer men van het werk weer thuis komt. Toch is het goed om te kijken wat voor huisdier er in huis wordt genomen. Het hebben van een huisdier hoort een eigenaar energie te geven. Een hond is een dier waarmee wordt gewandeld, een ontspannende bezigheid die energie geeft. Daar staat andere huisdieren tegenover die voornamelijk energie verbruiken.

Een mooi tropisch aquarium

Tropische aquaria zijn heel geliefd. Het zijn doorgaans enorme bakken waarin exotische vissen worden gehouden. Het is een lust voor het oog en voor veel mensen is het een uitermate rustgevend schouwspel. Toch is het een vorm van huisdieren houden die behoorlijk wat geld kost. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een aquarium met een pomp van 900 kWh gaat er in een huis behoorlijk wat extra stroom doorheen. Een dergelijk aquarium kan tot wel 190 euro op jaarbasis kosten; dat zijn best kostbare huisdieren.

Een terrarium
Reptielen zijn mysterieuze huisdieren. De ene persoon schrikt er enorm van terug terwijl de andere eigenaar ze helemaal geweldig vindt. Een terrarium wordt verlicht met een speciale terrarium warmtelamp. Dergelijke lampen hebben een hoog wattage en ze staan een behoorlijk deel van de dag aan om het terrarium warm en licht te houden. De lampen die voor een dergelijk terrarium geschikt zijn beginnen doorgaans ergens bij 100 watt. Dat houdt in dat men jaarlijks tot wel 120 euro kwijt is voor een terrarium waar eigenlijk dieren in zitten die nauwelijks als gezelschapsdier mogen worden aangemerkt. Het is dus goed om bij de aanschaf van een reptiel als huisdier goed te overwegen of het ook wel echt de gewenste voldoening zal gaan opleveren. Anders is het enkel een hoge kostenpost.

Koikarpers die goud geld kosten
Een vijver in de tuin is iets wat steeds meer mensen willen. Het geklater van het water in een dergelijke tuinvijver heeft wat rustgevends, en het is dan ook niet voor niets dat een mooie vijver vaak wordt meegenomen in het plan als er een nieuwe tuin wordt ontworpen. Toch is het goed om te bedenken wat voor een vijver er wordt geplaatst. Er komen immers nogal wat kosten bij kijken. Een kleine vijver met goudvissen erin zal constant gefilterd moeten worden gehouden. Daarbij hoort een beperkt prijskaartje van ongeveer 40 euro per jaar.

Koikarpers zijn vissen die steeds vaker voor de liefhebberij worden gehouden. Een kostbare liefhebberij is wel gebleken. Een vijver met koikarpers heeft niet alleen een filterpomp nodig; hij moet ook op temperatuur worden gehouden. Een dergelijke vijver brengt kosten met zich mee van 375 euro per jaar aan stroom voor de pomp en daar zijn de kosten van de thermostaat nog niet bij inbegrepen. Tenzij men koikarpers wil gaan houden om ermee te kweken en ze door te verkopen voor een aanzienlijke prijs is het een investering die niet loont. Deze huisdieren kosten veel meer energie dan ze opleveren.

Leave a Comment