Apparaten die je maar beter kan verwijderen uit je huis

energie apparatenWie in zijn huis goed rondkijkt zal tot de conclusie komen dat er veel apparaten staan die eigenlijk niet zo heel hard nodig zijn. Deze apparaten zijn ooit aangeschaft voor de luxe, terwijl ze niet echt veel comfort bieden. Deze apparaten staan bekend als energieslurpers. Ze kunnen maar beter worden gedumpt om hoge kosten in de toekomst te voorkomen.

Een kachel op elektriciteit

Niet alle huizen zijn voorzien van een compleet aantal radiatoren. Er zijn altijd van die kamers die geen eigen radiator hebben terwijl warmte daar wel gewenst is. Een bekend voorbeeld hiervan is de zolder. Steeds meer mensen maken op de zolder een slaapkamer of kantoor om de beschikbare ruimte beter te gebruiken. In die ruimtes wordt in de winter een elektrische kachel geplaatst. Deze zorgt ervoor dat er warmte wordt afgegeven zonder dat er een radiator nodig is. Deze kachels blijken echter veelverbruikers te zijn op het gebied van stroom. Ga er maar van uit dat een dergelijke kachel tussen de 75 en 100 euro op jaarbasis kost aan extra stroom. Een radiator laten aansluiten in een dergelijke ruimte zal een stuk comfortabeler zijn, en daarnaast is het op den duur ook nog eens veel goedkoper.

Slapeloze nachten door het waterbed
Een waterbed gold ooit als het toppunt van luxe. Het is een bed wat echter ook heel kostbaar in het gebruik is. Een waterbed moet namelijk continu op temperatuur worden gehouden. Dat kost behoorlijk wat energie. Een waterbed zal tussen de 125 en 175 euro op jaarbasis aan energie verbruiken. Het is dan ook een dure kostganger. Wanneer men ooit de aanschaf van een ander bed overweegt zal dat op den duur een behoorlijke besparing opleveren. Een waardige vervanger voor een waterbed is bijvoorbeeld een boxspring. Dit bed heeft ook een goed ligcomfort en voelt door de pockets in de matras net zo comfortabel als een waterbed.

Een kostbaar koud biertje
In veel huishoudens staat een beertender. Dit is een soort thuistap om gezellig een biertje mee te kunnen tappen. Dit soort apparaten kan men maar beter alleen in de keuken neerzetten voor bij een feestje. Dan is het nog de moeite waard om er een fust bier voor te kopen ook. Bij thuisgebruik is een thuistap een veel te duur apparaat naar verhouding. Het fust bier moet immers de hele tijd koel worden gehouden in het apparaat waardoor er een hoop stroom verloren gaat. Een biertje wat op jaarbasis 115 euro kost voor het stroomverbruik alleen al smaakt opeens een heel stuk minder lekker.

Een stroomrekening om een kleur van te krijgen
Het laatste apparaat komt in steeds minder huishoudens voor. Het is echter wel een energie slurper om eng van te worden. We hebben het over de zonnebank. Nog steeds is een zongebruind uiterlijk het schoonheidsideaal voor veel mensen. Een zonnebank is echter een gevaar. Niet alleen voor de gezondheid maar ook voor de portemonnee. Een zonnebank kan bij regelmatig gebruik een stroomrekening opleveren die kan oplopen tot wel 200 euro per jaar. Als men dan toch een zongebruinde huid wil is het wellicht beter om naar een zonnestudio te gaan.

Leave a Comment